Scheidingsbegeleiding van een mediator

Als gecertificeerd mediator en scheidingsspecialist bied ik jullie rust, structuur en houvast en help ik jullie in de communicatie en tot het komen van afspraken. Gedurende mijn begeleiding leid ik jullie als neutrale en deskundige specialist, met aandacht voor jullie, de kinderen en de emoties, stap-voor-stap door het doolhof van getallen en cijfers, wetten en regels die allemaal bij een scheiding komen kijken. Samen gaan we aan de slag om een win-win situatie te bereiken. Hierdoor is het voor jullie makkelijker om na de scheiding samen te werken en vorm te geven aan het ouderschap. Kortom; mediation is een proces dat zowel het belang van beide ouders als dat van de kinderen dient.

> Ik wil een gratis kennismakingsgesprek

Mediation bij scheiding – werkwijze

Door onderstaand proces te doorlopen ontstaat er duidelijkheid voor nu én voor de toekomst. Jullie weten beide precies waar je aan toe bent en hoe het financiële plaatje na scheiding eruit komt te zien. Dit scheelt een hoop zorgen en geeft rust voor het hele gezin.

1. KENNISMAKING

Tijdens het gratis en vrijblijvende kennismakingsgesprek bespreken we jullie situatie. Ik geef een helder beeld wat jullie mogen verwachten en wat ik voor jullie kan betekenen. We nemen jullie wensen en behoeften door en stemmen af welke traject daar het beste bij aansluit. Verder informeer ik jullie over de kosten.

2. INVENTARISATIE

Gedurende dit gesprek bespreken we jullie situatie, achtergrond van de scheiding en jullie wensen en ideeën voor de toekomst op het gebied van de financiën, woning, kinderen en omgangsregeling. Aansluitend geef ik jullie informatie over de diverse mogelijkheden. Want er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

3. FINANCIEN

Na het inventarisatiegesprek ga ik aan de slag met de financiële berekeningen, jullie wensen en behoeften zijn daarbij het uitgangspunt. Gedurende het gesprek geef ik jullie inzicht in de financiële situatie na de scheiding en welke verschillende mogelijkheden er zijn. Hierdoor wordt exact duidelijk wat jullie na de scheiding (maandelijks) te besteden hebben. Uiteraard houd ik hierbij rekening met partner- en/of kinderalimentatie en eventuele toeslagen.

4. KINDGESPREK

Met de kind(eren) voer ik een kosteloos gesprek volgens de methode van ‘De kinderen scheiden mee’. Op deze manier worden zij ook betrokken bij het scheidingsproces.

5. OUDERSCHAPSPLAN

Nu jullie gaan scheiden komt er einde aan jullie partnerrelatie. Maar als ouders blijven jullie aan elkaar verbonden. Dat vraagt om goede afspraken. Tijdens dit gesprek help ik jullie om samen een goede basis te leggen voor jullie verdere toekomst en dat van de kinderen. Alles komt aan bod. Bijvoorbeeld de omgangsregeling, de onderlinge communicatie maar ook de kinderalimentatie.

6. JURIDISCHE VASTLEGGING

Tot slot bespreken we alle gemaakte afspraken. Deze heb ik voor jullie vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst en (indien van toepassing) in een ouderschapsplan. Daarbij houd ik uiteraard rekening met alle juridische (on)mogelijkheden en met de fiscaliteiten zodat jullie achteraf niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Als jullie gehuwd zijn gaan deze documenten daarna naar de rechtbank. Na bekrachtiging van de rechtbank regel ik ook de inschrijving bij de gemeente. Vanaf dat moment zijn jullie definitief gescheiden.

KINDEREN EN OUDERSCHAP
FINANCIEN EN WONING
MEDIATION
JURIDISCHE AFHANDELING

Duidelijke afspraken

Aandacht voor het hele gezin

Helder inzicht voor nu en straks

Benieuwd wat Scheiden als Gezin voor jullie kan betekenen?