KINDEREN EN OUDERSCHAP

Aandacht voor het hele gezin

Als de ouders scheiden, scheiden de kinderen mee. Alles wat vertrouwd was gaat veranderen, voor jullie kind(eren) staat de wereld op zijn kop. Gedurende mijn begeleiding heb ik aandacht voor het hele gezin. Als coach van het programma ‘De kinderen scheiden mee’ bied ik jullie kind(eren) in deze onzekere periode van de scheiding graag een steuntje in de rug. Zo is het voor hun na de scheiding ook goed geregeld. Dit gesprek is indien gewenst kosteloos onderdeel van het traject.

Omdat je samen ouders blijft

Er komt een einde aan jullie partnerrelatie, maar de verbinding als ouders blijft. Om deze overgang stap voor stap te maken, leggen we samen een goede basis voor jullie eigen toekomst én de toekomst van jullie kind(eren). Gedurende mijn begeleiding breng ik de communicatie weer op gang en zorg ervoor dat er afspraken worden gemaakt waar jullie samen achter staan en mee verder kunnen als ouders.

Ouderschapsplan

In het ouderschapsplan komen jullie afspraken om het gezamenlijk ouderschap na de scheiding te regelen. Het ouderschapsplan is maatwerk en jullie bepalen samen wat het beste is voor jullie kinderen. Alles komt aan bod van de omgangsregeling, afspraken en opvoeding na de scheiding, de onderlinge communicatie, feestdagen en vakanties tot de verdeling van de kinderkosten.