Mediator Woerden

Scheiding mediation omgeving Woerden

Scheiden doe je niet zomaar. Zeker niet als gezin met kinderen. Hoewel jullie beslissing weloverwogen is, kan het moeilijk zijn om het scheidingsproces op een goede manier af te ronden. Verdriet en onzekerheid spelen immers een grote rol. Als ervaren mediator en scheidingsspecialist in de omgeving Woerden sta ik graag voor jullie klaar. Ik begeleid jullie onafhankelijk en stap voor stap naar een nieuwe toekomst. Dat geeft jullie de rust en het overzicht dat jullie nodig hebben om tot goede afspraken te kunnen komen.

Benieuwd wat ik als mediator kan betekenen tijdens jullie scheiding? Neem gerust contact op. Ik sta klaar voor jullie vragen en geef jullie graag meer informatie. Ook is het mogelijk om een gratis kennismakingsgesprek in te plannen. Vul hiervoor het contactformulier in en ik neem zo zo snel mogelijk contact met jullie op.

Onafhankelijke mediator in Woerden

Beslissen om te gaan scheiden is niet makkelijk. Jullie kiezen er samen voor om niet langer dezelfde toekomst te delen, maar blijven wel altijd de ouders van jullie kinderen. In harmonie uit elkaar gaan is dus van belang om goede afspraken te kunnen maken. Niet alleen voor nu, maar ook voor later. Graag voorzie ik jullie van persoonlijke en professionele begeleiding tijdens het scheidingsproces. Natuurlijk onafhankelijk en met een luisterend oor voor elke partij. Dat betekent ook dat de kinderen betrokken worden in het proces. Aan de hand van een kindgesprek maak ik graag inzichtelijk waar hun wensen en behoeften liggen. Daarnaast ondersteun ik jullie in de stappen die doorlopen moeten worden tijdens het scheidingsproces. Van het voeren van gesprekken tot het maken van afspraken die voor jullie beiden bevredigend zijn. Goed scheiden is voor jullie van belang, maar zeker ook voor de kinderen.

Mediator en scheidingsspecialist

Naast mijn werk als mediator in Woerden, sta ik voor jullie klaar als ADR-gecertificeerd scheidingsspecialist. Dat betekent dat ik jullie ook kan voorzien van juridisch, fiscaal en financieel advies afgestemd op jullie unieke situatie. Het samen kunnen maken van goede afspraken en regelingen, voor zowel jullie als de kinderen, staat daarbij centraal.

> Ik wil een gratis kennismakingsgesprek

Scheidingsbegeleiding van een mediator

Een scheiding vraagt om maatwerk. Gedurende de gesprekken adviseer ik jullie als onafhankelijke en deskundige mediator. Hierbij ligt mijn focus op jullie, de kinderen en de bijkomende emoties. Stap voor stap begeleid ik jullie door het doolhof van getallen, cijfers, wetten en regels. Ons doel is het opstellen van eerlijke afspraken en het realiseren voor oplossing voor nu én in de toekomst. Tijdens de mediation komen er verschillende onderwerpen aan bod, zoals:

WONING

Tijdens het scheidingstraject moeten er afspraken gemaakt worden over de woning. In veel gevallen is het nodig om een verkoop of verdeling te bespreken om verder te kunnen gaan. Dit is vanzelfsprekend een beslissing die veel emoties met zich meebrengt. Juist daarom is het belangrijk dat hierover goede afspraken gemaakt worden. Als onafhankelijke mediator help ik jullie graag met deskundig advies en ondersteuning op dit gebied.

FINANCIËN

Jullie financiële situatie wordt door verschillende factoren bepaald. Denk bijvoorbeeld aan jullie woning, eventuele erfenissen of schenkingen, maar ook aan pensioentegoeden of levensverzekeringen. Wellicht zal er naast kinderalimentatie ook sprake zijn van partneralimentatie. Als mediator en scheidingsspecialist zorg ik ervoor dat er goede afspraken worden gemaakt op zowel financieel, fiscaal en juridisch gebied. Zo zorgen we ervoor dat er voor jullie allebei een zorgeloos nieuw begin gecreëerd kan worden.

OUDERSCHAPSPLAN

Een scheiding neemt jullie rol als ouder niet weg. Tijdens het mediationtraject help ik jullie met het invullen van jullie rol als ouder na de scheiding. De opvoeding van de kinderen krijgt na de scheiding een nieuwe structuur. Om dit proces in goede banen te leiden, is het belangrijk dat er nieuwe afspraken worden gemaakt en deze vastgelegd worden in een zogenoemd ouderschapsplan. Hierin beschrijven we de omgangsregeling, maar ook de wijze waarop jullie na de scheiding met elkaar zullen communiceren. Een ouderschapsplan brengt rust en duidelijkheid. Voor jullie, maar ook voor de kinderen.

KINDEREN

De kinderen spelen een grote rol tijdens de scheiding. Het is daarom vanzelfsprekend dat ik tijdens het scheidingstraject aandacht besteed aan het belang van jullie kinderen. Dit doe ik onder andere door het voeren van kindgesprekken, waarbij ik de nadruk leg op hun belangen en wensen. Zo kunnen ook zij na de scheiding op een fijne manier verder. Het gesprek met jullie kinderen maakt onderdeel uit van mijn begeleiding en bied ik daarom kosteloos aan.

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST

De afspraken die jullie maken met betrekking op jullie scheiding, leg ik als mediator vast in een vaststellingsovereenkomst. Deze overeenkomst omvat het ouderschapsplan en het scheidingsconvenant.

JURIDISCHE AFHANDELING

Na jullie akkoord mogen jullie de documenten ondertekenen met een handtekening. Vervolgens zorg ik ervoor dat de documenten bij een advocaat terecht komen. Hij zal ze vervolgens afgeven bij de rechtbank. De juridische aanvraag van jullie scheiding is daarmee afgerond.

Mediation in Woerden? Scheiden als Gezin!

Adres:

Skepp Jaap Bijzerweg 19, 3446 CR, Woerden

Telefoon:

06 33 868 054

Benieuwd wat Scheiden als Gezin voor jullie kan betekenen?