Mediator Alphen aan den Rijn

Maatwerk in scheidingsbegeleiding

Als mediator begeleid ik een scheiding van a tot z. Door in gesprek te gaan, de communicatie weer op gang te helpen en afspraken te maken waar jullie samen achter staan, creëren we oplossingen. Eerlijke oplossingen, die goed voelen. Voor jullie en voor de kinderen. Zo kunnen jullie verder, nu en in de toekomst.

Benieuwd of een mediator de oplossing is voor jullie scheiding? Neem gerust contact op voor vragen, meer informatie of een gratis kennismakingsgesprek. Ik sta jullie graag te woord!

Contactformulier

Scheidingsbegeleiding van een mediator

Laten we vooropstellen dat scheiden geen invulsom is. Iedere situatie is uniek en iedereen heeft zijn eigen wensen en belangen. Gedurende de gesprekken leid ik jullie als neutrale en deskundige mediator, met aandacht voor jullie, de kinderen en de bijkomende emoties, stap voor stap door het doolhof van getallen, cijfers, wetten en regels. Met als doel eerlijke afspraken en oplossingen voor nu en in de toekomst. Tijdens het mediationtraject komen alle benodigde onderwerpen aan bod zoals:

WONING

De verdeling of verkoop van een woning is een belangrijk onderwerp bij een scheiding. Tegelijkertijd is het vaak ook een pijnlijk onderwerp. Jullie hebben daar immers als gezin lief en leed gedeeld. En dan kan afscheid nemen pijn doen. Op financieel gebied is de woning echter een belangrijk punt en is goede begeleiding en advisering van groot belang. Op basis van jullie wensen ga ik precies berekenen wat mogelijk is.

FINANCIËN

Naast de woning verdienen nog meer financiële zaken jullie aandacht. Denk bijvoorbeeld aan alimentatie, het vermogen, schenkingen, pensioen, erfenissen en levensverzekeringen. Ook hierin is het voor jullie prettig dat ik naast mediator ook scheidingsspecialist ben. Door deze specialisatie op het gebied van scheidingen en financiën kunnen jullie rekenen op gedegen financieel, fiscaal, en juridisch advies passend bij jullie specifieke situatie. Op deze manier kunnen jullie beide een zo goed mogelijke nieuwe start maken.

OUDERSCHAPSPLAN

Er komt een einde aan jullie partnerrelatie, maar de verbinding als ouders blijft voorgoed. Om deze overgang stap voor stap te maken, leggen we samen een goede basis voor jullie eigen toekomst én de toekomst van jullie kinderen. Van de omgangsregeling, afspraken en opvoeding na de scheiding tot de onderlinge communicatie; alles komt aan bod.

KINDEREN

Gedurende mijn begeleiding heb ik aandacht voor het hele gezin. Als coach van het programma ‘De kinderen scheiden mee’ bied ik jullie kind(eren) in deze onzekere periode van de scheiding graag een steuntje in de rug. Zo is het voor hun na de scheiding ook goed geregeld. Mijn gesprek met de kinderen is een kosteloos onderdeel van het traject.

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST

De gemaakte afspraken leg ik voor jullie vast in een ouderschapsregeling en scheidingsconvenant.

JURIDISCHE AFHANDELING

Zodra jullie akkoord zijn en alle documenten ondertekend zijn verzorg ik de juridische aanvraag. Alle benodigde stukken worden overhandigd aan een advocaat en deze zal de documenten indienen bij de rechtbank.

De voordelen van mediation

Bij een scheiding kun je kiezen voor begeleiding middels mediation of een advocaat. Waar een advocaat zich vaak inzet voor een van jullie, helpt een mediator jullie beiden. Door samen het gesprek aan te gaan en actief mee te denken, komen we tot gewenste oplossingen. Zo hoeven er geen dure juridische procedures aan te pas te komen. Andere voordelen zijn:

  • Jullie scheiding van A tot Z geregeld
  • De beste oplossing voor de kinderen
  • Veel voordeliger dan een advocaat
  • Altijd een gratis kennismakingsgesprek
  • Voorkom een vechtscheiding

Duidelijke afspraken

Aandacht voor het hele gezin

Afspraak ’s avonds of in het weekend mogelijk

Helder inzicht voor nu en straks

Benieuwd wat Scheiden als Gezin voor jullie kan betekenen?