Mediator Alphen aan den Rijn 

Scheidingsbegeleiding van een mediator

Scheiden is geen invulsom, iedere situatie is uniek en ieder mens heeft zijn eigen wensen en belangen. Tijdens het traject leid ik jullie als neutrale en deskundige specialist, met aandacht voor jullie, de kinderen en de emoties, stap-voor-stap door het doolhof van getallen en cijfers, wetten en regels.

  1. Hoe gaan we de scheiding regelen? Via mediation of ieder een eigen advocaat?
  2. Wat kost een scheiding?
  3. Hoe verdelen we het huis, de inboedel en alle andere zaken?
  4. Moeten we ons huis verkopen na de scheiding?
  5. Hoe ziet mijn financiële situatie eruit na de scheiding?
  6. Heb ik recht op toeslagen?
  7. Hoe gaan we het ouderschap invullen na de scheiding?
  8. Bij wie gaan de kinderen wonen?
  9. Hoe hoog is de kinderalimentatie?
  10. Wat gebeurt er met mijn pensioen?

Door deze punten goed te bespreken en te regelen ontstaat er duidelijkheid voor nu én voor de toekomst. Jullie weten beide precies waar je aan toe bent en hoe je financiële plaatje na scheiding eruit komt te zien. Dit scheelt een hoop zorgen en geeft rust voor het hele gezin.

Benieuwd of een mediator de oplossing is voor jullie scheiding? Neem gerust contact op voor vragen, meer informatie of een gratis kennismakingsgesprek. 

Contactformulier

Mediation bij scheiding

Scheiden als Gezin begeleidt scheidingen en brengt rust, structuur en houvast aan door middel van mediation. Als gecertificeerd mediator en scheidingsspecialist ben ik onpartijdig en help jullie in de communicatie en tot het komen van afspraken. Ik ga samen met jullie aan de slag om een win-win situatie te bereiken. Hierdoor zijn jullie na de scheiding beter in staat om samen te werken en vorm te geven aan het ouderschap. Kortom; mediation is een proces dat zowel het belang van beide ouders als dat van de kinderen dient. Gedurende de mediation komen één voor één alle benodigde onderwerpen aan bod;

WONING

De verdeling of verkoop van een woning is een belangrijk onderwerp bij een scheiding. Tegelijkertijd is het vaak ook een pijnlijk onderwerp. Jullie hebben daar immers als gezin lief en leed gedeeld. Op financieel gebied is de woning echter een belangrijk punt en is goede begeleiding en advisering van groot belang. Op basis van jullie wensen ga ik precies berekenen wat mogelijk is.

> Meer informatie

FINANCIËN

Naast de woning verdienen nog meer financiële zaken jullie aandacht. Denk bijvoorbeeld aan alimentatie, het vermogen, schenkingen, pensioen, erfenissen en levensverzekeringen. Ook hierin is het voor jullie prettig dat ik naast mediator ook scheidingsspecialist ben. Door deze specialisatie op het gebied van scheidingen en financiën kunnen jullie rekenen op gedegen financieel, fiscaal, en juridisch advies passend bij jullie specifieke situatie.

> Meer informatie

OUDERSCHAPSPLAN

Er komt een einde aan jullie partnerrelatie, maar de verbinding als ouders blijft voorgoed. Om deze overgang stap voor stap te maken, leggen we samen een goede basis voor jullie eigen toekomst én de toekomst van jullie kinderen. Van de omgangsregeling, afspraken en opvoeding na de scheiding tot de onderlinge communicatie; alles komt aan bod.

> Meer informatie

KINDEREN

Gedurende mijn begeleiding heb ik aandacht voor het hele gezin. Als coach van het programma ‘De kinderen scheiden mee’ bied ik jullie kind(eren) in deze onzekere periode van de scheiding graag een steuntje in de rug. Zo is het voor hun na de scheiding ook goed geregeld. Mijn gesprek met de kinderen is een kosteloos onderdeel van het traject.

> Meer informatie

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST

De gemaakte afspraken leg ik voor jullie vast in een ouderschapsplan en scheidingsconvenant.

> Meer informatie

JURIDISCHE AFHANDELING

Zodra jullie akkoord zijn en alle documenten ondertekend zijn verzorg ik de juridische aanvraag. Alle benodigde stukken worden overhandigd aan een advocaat en deze zal de documenten indienen bij de rechtbank.

> Meer informatie

Duidelijke afspraken

Aandacht voor het hele gezin

Afspraak ’s avonds of in het weekend mogelijk

Helder inzicht voor nu en straks

Benieuwd wat Scheiden als Gezin voor jullie kan betekenen?