Mediator Leiden

Mediation bij je scheiding in omgeving Leiden

We gaan scheiden…. en dan? Een scheiding is een gebeurtenis die alles in je leven verandert. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Alles loopt door elkaar heen en waar moet je beginnen? Kom je uit de omgeving van Leiden? Scheiden als Gezin helpt jullie graag in de vorm van mediation.

Mediation: hulp bij je scheiding van A-Z

Scheiden als Gezin helpt jullie door middel van mediation om samen in goed overleg uit elkaar te gaan. Ik begeleid de gesprekken, breng de communicatie weer op gang, bewaak het proces en zorg ervoor dat er afspraken worden gemaakt waar jullie samen achter staan en mee verder kunnen. Op mijn kantoor in Leiden komen we een aantal keer samen om goede afspraken te maken, waar jullie beide tevreden mee zijn. De professionele begeleiding bij mediation brengt rust. Nu, maar vooral ook in de toekomst.

Gecertificeerd scheidingsspecialist

Daarnaast begrijp ik ook als geen ander dat jullie in deze periode op zoek zijn naar houvast, begeleiding en advies. In alles wat er op je afkomt en geregeld moet worden. Als deskundig ADR-gecertificeerde mediator en scheidingsspecialist heb ik inhoudelijk gerichte kennis en neem ik jullie op zorgvuldige en professionele wijze aan de hand. Als coach van het programma ‘De Kinderen Scheiden Mee’ in Leiden kan ik ook de kinderen ondersteuning bieden. Door de gesprekken, mijn aanvullende informatie en neutraal advies kom je samen tot de meest passende afspraken en regelingen. Helemaal toegespitst op jullie situatie.

Scheidingsbegeleiding van een mediator

Iedere scheiding is uniek, een standaard procedure om tot afspraken te komen is niet voldoende. Een scheiding vraagt om maatwerk en dat lever ik graag. Gedurende de gesprekken begeleid en adviseer ik jullie als neutrale en deskundige mediator, met aandacht voor jullie, de kinderen en de bijkomende emoties, stap voor stap door het doolhof van getallen, cijfers, wetten en regels. We werken toe naar eerlijke afspraken en oplossingen voor nu en in de toekomst. Tijdens de mediation gesprekken komen alle benodigde onderwerpen aan bod zoals:

WONING

Tijdens het scheidingstraject moeten jullie ook nadenken over jullie woning. In veel gevallen is het bespreken van een verkoop of verdeling onvermijdelijk om stappen te kunnen maken. Deze beslissing brengt als vanzelfsprekend emoties met zich mee. Zeker omdat jullie hier met elkaar of als gezin een fijne tijd hebben beleefd. Toch moeten er ook hier goede afspraken worden gemaakt. Als onafhankelijk mediator en scheidingsspecialist voorzie ik jullie dan ook van het advies en de ondersteuning die jullie op dit gebied nodig hebben.

FINANCIËN

Jullie financiële situatie wordt niet alleen bepaald door jullie woning. Ook andere factoren hebben invloed op het vermogen. Hierbij kun je denken aan erfenissen of schenkingen die hebben plaatsgevonden, maar ook aan pensioentegoeden en afgesloten levensverzekeringen. Misschien is naast kinderalimentatie ook partneralimentatie van toepassing. Door het geven van advies en de juiste begeleiding, zorg ik er als mediator en scheidingsspecialist voor dat jullie zowel op financieel, fiscaal en juridische gebied goede afspraken kunnen maken. Dit vergroot de kans op een zorgeloos nieuw begin voor jullie beide.

OUDERSCHAPSPLAN

Hoewel jullie gaan scheiden, blijven jullie de rol als ouders samen vervullen. De opvoeding van de kinderen krijgt na de scheiding een nieuwe structuur. Om deze veranderingen in goede banen te kunnen leiden, is het noodzakelijk dat de gemaakte afspraken worden vastgelegd in een ouderschapsplan. Hierin wordt niet alleen de omgangsregeling beschreven, maar bijvoorbeeld ook de wijze waarop jullie na de scheiding communiceren met elkaar. Het ouderschapsplan brengt rust en duidelijkheid voor jullie, maar natuurlijk ook voor de kinderen.

KINDEREN

Tijdens het scheidingsproces besteed ik ook aandacht aan het belang van jullie kinderen. Door het voeren van kindgesprek(ken) wordt er ook rekening gehouden met hun belangen en wensen. Zo kunnen ook zij na de scheiding op een fijne manier verder. Dit gesprek met jullie kind(eren) maakt onderdeel uit van mijn begeleiding en bied ik daarom kosteloos aangeboden.

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST

Tijdens het scheidingsproces maken jullie diverse afspraken die betrekking hebben op jullie scheiding. Als mediator leg ik deze overeenkomsten vast in een zogenaamde vaststellingsovereenkomst. Dit omvat het ouderschapsplan en het scheidingsconvenant.

JURIDISCHE AFHANDELING

Na jullie akkoord mogen de documenten worden ondertekend met een handtekening. Vervolgens zorg ik ervoor dat ze in handen komen van een advocaat waarna ze worden afgegeven bij de rechtbank. De juridische aanvraag voor jullie scheiding is daarmee afgerond.

Mediation in Leiden? Scheiden als Gezin!

Adres:

Schipholweg 103, 2316 XC, Leiden

Telefoon:

06 33 868 054