Mediator Bodegraven

Mediation bij je scheiding in omgeving Bodegraven

Als jullie besloten hebben om te gaan scheiden, dan kondigt dit een periode van veranderingen, onzekerheid, emoties en verdriet aan. Alles bij elkaar genomen, kan het zijn dat je niet zo goed weet waar je het eerst of het laatst aan moet beginnen. Mediation kan jullie in deze situatie de rust en zekerheid bieden die jullie nodig hebben. Als onafhankelijk en deskundig mediator en scheidingsspecialist voor de omgeving Bodegraven sta ik graag voor jullie klaar.

Stap voor stap scheiding mediation in Bodegraven

Het is besluit is daar, jullie gaan scheiden. Hoe nu verder? Als partners zijn jullie na de scheiding niet langer aan elkaar verbonden, maar ouders blijven jullie een leven lang. Het maken van goede afspraken voor nu en in de toekomst, is dus van grote waarde voor jullie én de kinderen. Als mediator voorzie ik jullie van de juiste ondersteuning en adviezen die nodig zijn om goed te kunnen scheiden. Ik help jullie door middel van mediation om samen in goed overleg uit elkaar te gaan. Ik begeleid de gesprekken, breng jullie communicatie weer op gang, bewaak het proces en zo komen jullie tot afspraken waar jullie samen mee verder kunnen en achter staan. Mijn professionele begeleiding van a tot z brengt rust. Nu, maar vooral ook in de toekomst.

ADR-gecertificeerd scheidingsspecialist

Doordat ik naast mediator ook gecertificeerd ben als scheidingsspecialist, ga ik tijdens het scheidingstraject ook dieper in op de financiële, fiscale en juridische aspecten die van toepassing zijn op jullie unieke situatie. Je weet op deze manier precies welke wegen je moet bewandelen om een goede toekomst voor jullie beiden mogelijk te kunnen maken. Tijdens het proces besteed ik ook aandacht aan de kinderen. Bijvoorbeeld door het voeren van gesprekken waarin duidelijk wordt wat hun wensen zijn. In combinatie met mijn onafhankelijke adviezen en expertise, kunnen we samen tot goede regelingen en oplossingen komen. Uiteraard geheel afgestemd op jullie wensen en belangen.

> Ik wil een gratis kennismakingsgesprek

Scheidingsbegeleiding van een mediator

Iedere scheiding is uniek, een standaardprocedure is daarom niet voldoende. Jullie hebben jullie eigen wensen en het vraagt om maatwerk om deze wensen zo goed mogelijk te realiseren. Dit maatwerk lever ik graag! Gedurende de gesprekken begeleid en adviseer ik jullie als neutrale en deskundige mediator, met aandacht voor jullie, de kinderen en de bijkomende emoties, stap voor stap door het doolhof van getallen, cijfers, wetten en regels. We werken toe naar eerlijke oplossingen en afspraken voor nu en in de toekomst. Tijdens de mediation gesprekken komen alle benodigde onderwerpen aan bod zoals:

Scheiden en de woning

WONING

Tijdens een scheiding moeten er keuzes en beslissingen worden gemaakt over de huidige woning. Dit kan over gezamenlijk gebruik gaan, maar bijvoorbeeld ook over een eventuele verkoop. Hoewel de woning een belangrijke rol speelt op het gebied van financiën, spelen er ook emoties en verdriet mee. Als gezin hebben jullie hier namelijk dierbare herinneringen gemaakt. Goed advies en de juiste ondersteuning zijn hier dus van belang. Als scheidingsspecialist en mediator neem ik jullie persoonlijke wensen mee, en zoek ik uit welke mogelijkheden haalbaar zijn.

scheiden financien

FINANCIËN

Ook financieel zijn jullie tijdens het huwelijk aan elkaar verbonden. Niet alleen door de aankoop van jullie huis, maar bijvoorbeeld ook door zaken als het pensioen en eventuele levensverzekeringen. Ook de kinder- en partneralimentatie horen daarbij, evenals schenkingen, erfenissen en het opgebouwde kapitaal. Naast mijn werk als mediator, ben ik ook actief als scheidingsspecialist. Dat betekent dat ik mijn fiscale, juridische en financiële adviezen afstem op jullie persoonlijke situatie. Deze op maat gemaakte dienstverlening zorgt ervoor dat jullie afzonderlijk van elkaar op een goede manier verder kunnen.

Ouderschapsplan

OUDERSCHAPSPLAN

Hoewel jullie na de scheiding niet meer als partners verbonden zijn, blijven jullie samen altijd de ouders van jullie kinderen. Het is van groot belang om een duidelijk en werkbaar ouderschapsplan op te stellen. Dit geeft duidelijkheid en houvast in een tijd waarin dat nodig is. Voor de kinderen, maar ook voor jullie zelf. Tijdens het opstellen van het ouderschapsplan bespreek ik onder andere de omgangsregeling. Ook gemaakte afspraken over het opvoeden van de kinderen en de wijze waarop jullie met elkaar gaan communiceren wordt vastgelegd in het ouderschapsplan.

Kind en scheiden

KINDEREN

Gedurende mijn begeleiding heb ik aandacht voor het hele gezin. Indien gewenst is een kindgesprek een kosteloos onderdeel van het traject. In dit gesprek neem ik kind(eren) op een passende manier mee in de scheiding. In een lastige periode geef ik ze een steuntje in de rug. Dat verdient ieder kind! 

Vaststellingsovereenkomst

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST

Alle afspraken die tijdens het scheidingsproces worden gemaakt, leg ik vast in een vaststellingsovereenkomst. Dit betreft het convenant en de ouderschapsregeling. Pas als jullie beiden instemmen met de inhoud mogen jullie de betreffende documenten van een handtekening voor akkoord voorzien.

Juridische afhandeling

JURIDISCHE AFHANDELING

Daarna zorg ik ervoor dat de documenten worden afgeleverd bij een advocaat die ze vervolgens indient bij de rechtbank om de juridische aanvraag compleet te kunnen maken.

Mediation in Bodegraven? Scheiden als Gezin!

Adres:

Tolnasingel 1, 2411 PV, Bodegraven

Telefoon:

06-33 868 054