Webinar ‘hoe vertellen we het de kinderen’

Scheidingsbegeleiding van a tot z

Webinar 'hoe vertellen we het de kinderen'

Het is allesbehalve makkelijk om aan de kinderen te vertellen dat jullie gaan scheiden. Het is een ingewikkeld gesprek waar dan ook veel ouders tegenop zien. Wat hoe vertel je het de kinderen? Wat is het beste moment? Wat vertel je wel en wat kun je beter achterwege houden?

Webinar in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin

Voor dit belangrijke onderwerp organiseer ik op woensdag 10 maart van 20:00 tot en met 21:30 uur samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin vanuit regio Alphen aan den Rijn en Leiden (voor iedereen toegankelijk) een webinar ‘hoe vertellen we het de kinderen’. In deze webinar ga ik in op al deze vragen die spelen.

Jullie krijgen handvatten om het gesprek voor te bereiden, ook ga ik verder in op de periode na de scheidingsmelding. Wat is er in die periode fijn voor de kinderen? Hoe kun je hen helpen en bijstaan in deze lastige periode? Ook dit komt uitgebreid aan de orde. Kortom; alles komt aan bod waardoor jullie op een goede manier kunnen vertellen dat jullie gaan scheiden.

Ook waardevol voor professionals

Ouders stellen vaak hun vragen aan de professionals om hen heen, zoals de leerkracht of intern begeleider op school. Of aan de leidster van de kinderopvang, de huisarts of hun maatschappelijk werker. Om deze reden is dit webinar ook beschikbaar voor professionals. We kunnen namelijk allemaal een steentje bijdragen, om dit zo goed mogelijk voor de kinderen te laten verlopen.

Aanmelden voor de webinar ‘hoe vertellen we het de kinderen’

Aanmelden kan via de website van Centrum voor Jeugd en Gezin (toegang is gratis): https://www.cjgleiden.nl/cursussen/cjg-webinar-hoe-vertellen-we-het-de-kinderen/-1/3274/565927

One Response

  1. Wat een interessante blog/webinar! Een aantal jaar geleden zijn mijn ex-partner en ik ook door een echtscheidingsprocedure gegaan. Met kinderen en een koophuis was dit nogal een langdurig traject… Fijn dat jij er zo open over praat en het gesprek aangaat!

    Groetjes,

    Carla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *