Hulp bij scheiding

Scheidingsbegeleiding van a tot z

scheidings mediator

Scheiden is een grote stap, die meestal niet zomaar genomen wordt. Het is een heel emotioneel proces waarin ook nog eens heel veel afspraken en beslissingen genomen moeten worden. Er zijn veel vragen en onzekerheden. Hoe zit het met onze koopwoning? Wat betekent dit op financieel gebied? En natuurlijk; hoe regelen we het goed voor de kinderen? Hoe zorg je ervoor dat jullie de juiste en meeste verstandige keuzes maken?

Mediation bij scheiding

Een scheiding betekent emoties; verdriet, boosheid, teleurstelling het speelt allemaal een rol. Door deze emoties kan het lastig zijn om in gesprek te gaan met elkaar, om elkaar te ‘verstaan’ en om begrip en ruimte te hebben voor de ander. Het lijkt soms wel of jullie beide opeens een hele andere taal spreken. Als mediator begeleid ik jullie in de gesprekken, hierdoor blijven jullie op de koers voor het uiteindelijk doel; een respectvolle en goed geregelde scheiding zodat jullie vanuit daar jullie je beide kunnen richten op een nieuwe toekomst.

Mediator en scheidingsspecialist

Als ADR-gecertificeerd scheidingsspecialist beschik ik ook over de vakspecifiek kennis, dit houdt in dat ik jullie kan adviseren op juridisch, financieel en fiscaal gebied. Zo kunnen jullie voor het hele scheidingsproces op één plek terecht. Op deze manier begeleid en adviseer ik jullie in alle belangrijke onderwerpen bij een scheiding, zoals de verzorging van de kinderen, alimentatie, woning, hypotheek, inboedel, pensioen, spaargeld, schulden, besteedbaar inkomen na scheiding etc.

Als jullie op alle punten overeenstemming hebben gevonden en de stukken zijn ondertekend (scheidingsconvenant en ouderschapsplan) verzorg ik het juridische traject bij de advocaat, rechtbank en de gemeente. Nadat al deze stappen zijn genomen zijn jullie officieel gescheiden.

Hulp bij scheiding; ook voor de kinderen

Gedurende mijn begeleiding heb ik niet alleen aandacht voor jullie als ouders maar ook voor de kinderen.  Ik voer met hen een kosteloos kindgesprek waarin zij kunnen vertellen hoe ze tegen de scheiding aankijken. Zijn er specifieke zorgen? Hebben ze bepaalde wensen? Hebben ze zicht op hun toekomst en hoe deze eruit zal zien? Op deze manier worden de kinderen ook betrokken bij de scheiding en kunnen ze hun verhaal kwijt bij iemand die los staat van de situatie.

De juiste hulp bij scheiding; dat is wat Scheiden als Gezin biedt

Scheiden als Gezin helpt jullie op een gestructureerde wijze stap-voor-stap afspraken te maken over alle belangrijke zaken die bij een scheiding komen kijken. Dit zorgt voor

-> Duidelijke afspraken voor nu en in de toekomst.

-> goed zicht op de financiën, wat gebeurt er in je portemonnee?

-> Jullie kunnen functioneren als ouders i.p.v. ex-partners.

Gratis kennismakingsgesprek

Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek, ik help jullie graag.

roosmarijn@scheidenalsgezin.nl

06-33868054

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *