Gratis e-book voor gescheiden ouders

Scheidingsbegeleiding van a tot z

e-book wij de kinderen scheiden mee

Als ouders willen jullie het beste voor jullie kind(eren). Maar hoe doe je dat; je kind bijstaan tijdens en na de scheiding? Samen met andere coaches van het programma ‘De Kinderen Scheiden Mee’ heb ik het e-book ‘Wij, de kinderen, scheiden mee’ geschreven. Dit e-book is speciaal voor gescheiden ouders om hen te helpen om te kijken door de ogen van hun kind(eren).

Per jaar krijgen in Nederland zo’n 70.000 kinderen te maken met de scheiding van hun ouders. Omdat scheidingen nog niet zo lang in deze grote aantallen voorkomen wordt het effect op de kinderen nu pas duidelijk. En die effecten zijn niet mis. Scheidingskinderen hebben twee keer zoveel problemen als kinderen uit intacte gezinnen. We zien bijvoorbeeld vaak dat hun prestaties op school achteruit gaan of dat hun ontwikkeling stagneert. De problemen worden groter wanneer er een vechtscheiding ontstaat. Daarom is die extra aandacht hard nodig. Door de juiste voorlichting en begeleiding kan een scheiding namelijk een stuk fijner verlopen.

Kinderen en scheiding

Een scheiding is voor een kind nooit makkelijk. Hun wereld staat op zijn kop, want alles wat vertrouwd was gaat veranderen. Toch kun je als ouder veel doen om het voor de kinderen minder moeilijk te maken. Hoe lastig en emotioneel een scheiding ook is, het is belangrijk dat ouders hun rol als vader of moeder niet uit het oog verliezen. Zo kunnen vervelende gevolgen als depressiviteit, loyaliteitsproblemen of een laag zelfbeeld voorkomen worden.


Het is een mooie eerste stap om goed naar je kind te luisteren, om stil te staan bij de positie van de kinderen binnen een scheiding. Het is belangrijk dat we kinderen stimuleren om zich te uiten, op welke manier dan ook. Dat kan in woorden, maar bijvoorbeeld ook met een tekening.

Gratis e-book

Het gratis e-book vol waardevolle informatie, praktijkervaringen en tips is gratis te downloaden op https://www.dekinderenscheidenmee.nl/e-book/

Will je meer informatie over scheiden met kinderen? Download mijn gratis e-book ‘scheiden met kinderen’ vol praktische tips en adviezen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *