Scheiden met of zonder advocaat?

Scheidingsbegeleiding van a tot z

Scheiden met of zonder advocaat, wat is de juiste beslissing? Bij een scheiding komt er ontzettend veel op jullie af en moet er veel geregeld worden. Hoe zit het met de hypotheek? Kan een van jullie in het huis blijven wonen? Hoe gaan we de omgang voor de kinderen regelen? Of wordt het co-ouderschap? Juist in deze periode is het heel fijn als iemand alles voor jullie op een rijtje zet. Daarom is mijn advies eigenlijk altijd om de scheiding zonder advocaat te regelen. Dan kunnen jullie samen tot een situatie komen waarmee jullie allebei goed mee verder kunnen.

Scheiden met kinderen betekent dat de verbinding altijd zal blijven. Jullie gaan uit elkaar en worden ex-partners, maar blijven altijd gezamenlijk de ouders van jullie kinderen. Om die reden is het van groot belang om samen goed te scheiden. Mediation is daarvoor de basis.

Voordelen scheiden zonder advocaat

Als je zonder advocaat wilt scheiden ga je aan de slag met een mediator. Scheiden met mediation heeft een aantal grote voordelen:

1. Een goede relatie met je ex-partner tijdens en na de scheiding

Gedurende het mediation traject bespreken we alles wat nodig is om op een goede manier uit elkaar te gaan.

2. We lossen problemen echt op.

Als je samen in gesprek bent kun je ook samen op zoek naar oplossingen. Jullie beslissen zelf over jullie toekomst en legt dit niet in de handen van de rechter. Dit maakt dat het oplossingen zijn waar jullie beide achter staan en die daardoor ook duurzaam zijn.  

3. Win-win situatie.

Mediation is geen compromis waarbij één iemand wint en één iemand verliest. Ook in de toekomst blijft de verbinding als ouders en zal een compromis er uiteindelijk voor zorgen dat iedere partij verliest. Bij mediation staan jullie beide achter de oplossingen en afspraken en zo creëren we een win-win situatie.

4. Sneller en goedkoper

Het traject loopt in de meeste gevallen sneller dan wanneer je de scheiding regelt via een advocaat. Hiermee bespaar je niet alleen tijd maar is het ook een stuk goedkoper.

Het verschil tussen een advocaat, mediator en scheidingsspecialist

De insteek van scheiden met een advocaat is compleet anders, je zit tenslotte niet meer samen aan de tafel. De communicatie zal veelal tussen de advocaten plaatsvinden, samen overleggen is er dan niet meer bij. De advocaat zal puur het belang van die ene cliënt behartigen en hiervoor gaan procederen. Een mediator fungeert als een neutrale bemiddelaar, begeleidt het proces en gaat niet in op de inhoud. Doordat ik zowel mediator als ADR-scheidingsspecialist ben heb ik ook inhoudelijk gerichte kennis op financieel, fiscaal en juridisch gebied. Dit betekent concreet dat ik jullie kan helpen om een ​​oplossing te vinden voor alle zaken die bij een scheiding komen kijken. Ik ontzorg en daardoor ontstaat er rust.

Wil je meer informatie over wat Scheiden als Gezin voor jullie kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

06-33868054
roosmarijn@scheidenalsgezin.nl

Meer inzicht in de zaken die geregeld moeten worden bij een scheiding? Download de gratis checklist bij scheiden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *